January 07, 2010

?benzemek-benzeşmek?

(via Jessica + Jason)




Günlük hayatta sık duyduğumuz bir cümledir;

"Aaaa ne kadar çok benziyorsunuz!"

Kardeşlerin, ebeveynlerin, evlatların, yakın akrabaların birbirine benzemeleri olması muhtemel bir durumdur. Çok heyecanlandırmaz bu durum, benzeten kişileri. Hatta benzememesi daha merak uyandırıcı bir durum bile olabilir. :)

İnsanları asıl şaşırtan evli çiftlerin birbirine benzemesidir. Birbiriyle alakasız şehirlerde, birbiriyle alakasız hayatlar süren, tevafuklar zinciri sonrasında bir araya gelmiş iki insanın birbirine benziyor olması daha farklı gelir.


Merak etmişimdir;



Acaba yüzleri birbirine böylesine benzeyen çiftler;
bir araya gelip birbirlerini bulduktan sonra; birbirlerine duydukları yoğun muhabbet sonrası farkında olmadan aynileşiyorlar mı?
Yoksa;
Aynaya bakmaya başladığı günden itibaren; yıllarca aynada gördüğü yüze aşina olmuş olan insan, gidip kendisine en çok benzeyen yüze karşı mı muhabbet duymaya başlıyor?





Çiftleri birbirine sevdiren, benzerlikleri mi? yoksa Çiftleri birbirine benzeten, sevgileri mi?


Sizce hangisi?

2 comments:

  1. bence sevgileri, dervişlerin şeyhlerine benzemeleri gibi. bir de can dündar yazısı okumuştum bunla ilgili(bkz: eşiniz sizi eleverir.) ecevit çiftini, semra-turgut özal çiftini, tansu-özer çiller çiftni birbirlerine benzetiyordu. biz de azbuçuk benzesek keşke diyorum aslında benziyoruz gülüşlerimiz gözlerimiz fln aynı:))

    ReplyDelete
  2. @sedeff ; Can Dündar'ın yazısını okumadım, araştırır bir bakarım, merak ettim. Zamanla benzeşirsiniz belki ;)

    ReplyDelete